Dagens Nyheter

28 juli 2017

Nyhetsflödet fredag den 28 juli

22 pingstpastorer: Bibeln är tydlig om homosexualitet
- Dagen - "Vi kan inte smita undan vårt ansvar utan måste ge människor den teologiska vägledning som är en konsekvens av vad Bibeln faktiskt säger. Det skriver 22 pingstpastorer i debatten om homosexualitet....
   I policydokumentet, som är givet från Pingströrelsen till församlingarna och dess förkunnare, förklaras varför vi håller fast vid den otvetydiga bibliska synen på äktenskapet och därmed avvisar homovigslar. En pastor som får sin vigselrätt från Pingströrelsen får helt enkelt inte viga samkönade par."

Läs mer HÄR.

 Det pågår en gigantisk andlig strid. Och den gäller skörden.
- Torbjörn Freij i Världen idag - "När det är sagt måste jag ändå konstatera: Det pågår en gigantisk andlig strid. Och den gäller skörden – skörden av alla de människor som Jesus har dött för, som Fadern vill leda hem till fadershuset och som den helige Ande vill befria, hela, upprätta och utrusta.
   När lärjungarna avlägger reserapport till Jesus är de helt gasade över att de hade auktoritet över demonerna, men Jesus tillrättavisar dem: ”Gläd er inte över att andarna lyder er, utan gläd er över att era namn är upptecknade i himlen.” (Luk 10:20). Namnen i himlen – ett annat uttryck för det vi kallar skörden.
   Vi talar om en andlig strid där kärlekens armé är på marsch för att rädda de förlorade och rycka dem ur elden. (Sakarja 3:2) Inte ens dödsrikets portar kan stå emot denna kärlekens armé. (Matt 16:18)"
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar