Dagens Nyheter

3 juli 2017

Nyhetsflödet måndag den 3 juli

Stefan Löfvens uttalande om vigselplikt illavarslande
- Stefan Gustavsson på  Svenska Evangeliska Alliansens hemsida -
"Från SEA:s sida har vi länge hävdat att det – på grund av politikers och medias klåfingrighet – är dags att inrätta en civilrättslig ordning. Statsminister Löfvens omdiskuterade intervju i Kyrkans tidning är bara det senaste exemplet, enligt Stefan Gustavsson.

Angela Merkel röstade emot homoäktenskap
- Dagen - "I den sista sessionen före semesteruppehållet sa ledamöterna i den tyska förbundsdagen i dag ett historiskt "ja" – grönt ljus för samkönade äktenskap.
Men förbundskansler Angela Merkel röstade nej.
– För mig innebär äktenskapet giftermål mellan en man och en kvinna. Därför röstade jag emot det här lagförslaget i dag, säger Merkel efter omröstningen."
Läs mer HÄR


Sätt punkt för människohandeln i Sverige, två seminarier i Almedalen tisd 4 juli.
- Pressrealease från FA - "I sommar lyfter Frälsningsarmén för andra året i rad fram människohandeln i ljuset. Detta för att få alla svenskar att förstå vad den innebär och att den faktiskt pågår i vårt land. Detta görs genom information, utbildningsseminarier och en kampanj i media som går under namnet ”Vi sätter punkt”.Förra året satte Frälsningsarmén ner foten, spred kunskap och skapade nätverk för samverkan beträffande människohandeln."
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar