Dagens Nyheter

12 juli 2017

Nyhetsflödet onsdag den 12 juli

Vår tid kräver saklighet
- Stanley Sjöberg i Dagen - "Visionen är att det ska framträda förkunnare likt Jesaja.
   Det är svårt att beskriva en tydlig och hållbar vision för kristendomens framtid i vårt land. Möjligheterna till en folkväckelse saknas helt. Kulturell ytlighet och omfattande okunnighet dominerar. Materialismen har förblindat majoriteten. Ett växande antal nysvenskar tror på islam och olika former av buddhism."
Läs mer HÄR.

Enögt om Israel i Almedalsdebatt
- Världen idag - "Inga frågor eller kritiska synpunkter tilläts när Socialdemokrater för tro och solidaritet tillsammans med Kairos Palestine – Sweden förespråkade bojkott som ett verktyg för att uppnå fred mellan israeler och palestinier.
   "Återigen höll man 'åsiktskorridoren' fri från – Gud förbjude – israeliska/huvudfårans perspektiv", skrev Israels ambassadör Isaac Bachman på Facebook efter att hans frågor avspisats vid ett seminarium i Almedalen.
   Han hade kommit till Vårdklockans kyrka förra tisdagen för ett samtal under rubriken "Rättvis fred".
Läs mer HÄR.

Reformationens slagord – del 1: Sola scriptura
- Olof Edsinger i Efter Kristus - "Stora delar av den protestantiska reformationen kan sägas vila på fem pelare, som tillsammans ger en god bild av vad som är en reformatorisk syn på kristen tro. Det är slagord som från början har formulerats i polemik med 1500-talets katolska kyrka, men som äger giltighet även i dag. Deras funktion är inte bara dogmatisk, utan även själavårdande. Alla inleds med ett ”sola” på latin, vilket betyder ”allena” på svenska. I den här artikelserien ska vi därför ta en titt på reformationens fem slagord, för att se hur de kan tala in i vår tid – och i våra egna liv. Först ut är ”Skriften allena”, eller Sola scriptura på latin...
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar