Dagens Nyheter

19 juli 2017

Nyhetsflödet onsdag den 19 juli


Resan in leder ut
- Rut Baronowsky krönika i Dagen - "Jag drömmer om en modig kyrka som vågar stå för en tro som underordnar sig Guds Ord.
   Jag drömmer om ett heligt folk; en kyrka som inte väjer för ord som synd och dom men känner förlåtelsens kraft; ett folk av förlåtna syndare som noggrant aktar sig för att synda igen.
   Jag drömmer om ett rent folk, som återspeglar Guds härlighet liksom sandkornen på stranden en solig sommardag reflekterar solen, ett folk som låtit sig förvandlas av hans kraft. ”Guds fläckfria barn mitt i ett ont och fördärvat släkte, där ni lyser som stjärnor på himlen när ni håller er till livets ord” (Filipperbrevet 2:15–16).
Läs mer HÄR.

Tilltal till Sverige när Skoglund finaltalade
- Världen idag - "En profetisk varning till svensk kristenhet och till nationen Sverige talades ut när Smålandskonferensen avslutades under helgen. I budskapet fanns också en positiv ton om 2017 som året då Gud ska fullborda sina löften.
   Det var på lördagskvällen som förkunnaren Birger Skoglund talade till en fullsatt kyrka på Ralingsås.
– Han var själv skakad inför det budskap han fått att förmedla, berättar Göran Duveskog vid arrangerande Trosgnistans mission.
– Birger fick summera ett budskap som gått som en röd tråd genom hela konferensen och som vi upplevt som ett Guds tilltal. Det handlade om att svensk kristenhet behöver omvända sig och ödmjuka sig inför Guds Ord, att inte kompromissa med bibliska sanningar utan söka Gud för ett andligt genombrott i landet."
Läs mer HÄR.

Reformationens slagord – del 2: Sola gratia
- Olof Edsinger i Efter Kristus - "Alla kristna vet nog att vi blir frälsta av nåd, men det som reformatorerna reagerade på i deras egen samtid var att nåden och de goda gärningarna så ofta bakades ihop i samma ”kaka”. Resultatet blev att det var svårt att finna frälsningsvisshet, eftersom kyrkan själv inte ansåg att det var tillräckligt att förtrösta på Guds nåd.
   Nu behöver vi ju inte läsa länge i Guds ord för att se att ”tron utan gärningar är död”. Men rent själavårdsmässigt är det ändå avgörande att kunna lita på att helgelsen, hängivenheten, de andliga övningarna etcetera visserligen fyller en viktig funktion – men att det endast är tack vare nåden som vi blir frälsta. Med apostelns ord: ”Av nåden är ni frälsta genom tron, inte av er själva. Guds gåva är det, inte på grund av gärningar för att ingen ska berömma sig” (Ef 2:8–9)."
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar