Dagens Nyheter

18 sep. 2017

Nyhetsflödet måndag den 18 september

”Dags för Svenska kyrkan och staten att gå skilda vägar”
- DN Debatt - Annika Borg, präst och teolog, och Johanna Andersson, tidigare präst
"År 2000 skulle separationen mellan kyrka och stat inträtt, ändå stiftades en lag om Svenska kyrkan. Riksdagen har således röstat om och i lag reglerat vad Svenska kyrkan är och ska vara, vilken verksamhet kyrkan ska bedriva och hur organisationen ska se ut. En sådan reglering finns inte för något annat trossamfund.
Lagen om Svenska kyrkan behöver upphävas om kyrkan ska vara fri."


Nabeel Qureshi avliden
- Världen idag - "Konvertiten och författaren till boken ”Jag sökte Allah men fann Jesus”, Nabeel Qureshi, avled på lördagen, 34 år gammal.
Det uppger tidningen Christianity Today och berättar om hur Quereshi förra sommaren fick diagnosen magcancer. Han har behandlats av läkare men samtidigt bett Gud om ett mirakel i sin kropp. Den 8 september berättade han i en video att läkarna gett upp hoppet för honom.
Nabeel Qureshi växte upp i ett pakistansk-amerikanskt hem med muslimsk tro. Han kom till kristen tro efter att ha läst Bibeln för att kunna debattera mot en vän under sina medicinstudier. ”Det var där jag fanns Jesus. Det är värt att ge upp allt för att följa honom”, skriver han i boken ”Jag sökte Allah men fann Jesus”. 


 Kyrkovalets vinnare - de politiska partierna
- Dagen - "S, C och SD gick samtliga framåt i kyrkovalet och får ses som vinnarna. I övrigt var det bara POSK som ViSK som vann mark.
De politiska partierna ser ut att stärka sitt grepp om Svenska kyrkan. När valresultatet började droppa in på söndagskvällen visade det sig ganska snart att alla som önskat sig en kyrka fri från partipolitik får fortsätta drömma."

Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar