Dagens Nyheter

9 sep. 2017

Rusta för svåra tider

- Sven Nilsson i Hemmets Vän -

Den kristna sfären påverkas också av ytligheten i den omgivande kulturen. Omedvetet kan vi glida in i en religiös overklighet genom att nöja sig med ”ett sken av gudsfruktan” istället för att resa upp en gudsrikeskultur som hämtar sin kraft i trons lydnad till Guds vilja.  Kristna sammanhang som lever i självisk njutning ska man hålla sig borta ifrån, är det råd Paulus ger. 

Den kristna församlingen måste ta både Gud och sig själv på större allvar för att kunna möta ”svåra tider” och bevara sin integritet som ett Guds folk. Det handlar om en omvändelse från varje tendens till att söka en bekväm anpassning till systemet i världen....

Som kristenhet vill vi inte bli en del av problemet genom att gripas av fruktan eller genom att inta en moralistisk attityd.  Guds ord uppmanar oss att stå upp för en kollektiv livshållning av kärlek och betjäning av människor för Guds skull. Genom en sådan gudsrikeskultur kan vi hämta styrka till att  bekräfta varandra i en gemensam förståelse av vad som är Guds vilja. Kristenheten som ett Guds folk måste utveckla ett kollektivt vittnesbörd om ett liv i trons lydnad för Guds vilja. På det sättet rustar vi oss bäst ”för svåra tider”.

Läs mer HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar