Dagens Nyheter

18 nov. 2017

Från Nyhetsflödet den 18 november



Kristna värderingar föraktas och hotas i svenska samhället
- Bert Stålhammar i Hemmets Vän –

I kommande helg har Liberalerna sitt landsmöte, denna gång i Västerås. En av motionerna handlar om religiösa friskolor eller religiösa inslag i skolan. Bakom motionen står Kvinnoförbundet och riksdagsledamoten Gulan Avci som själv har kurdiskt ursprung. Hon har länge kämpat emot företeelser som ”hedersmord”, som just nu ökar i Sverige.
Men kampen mot religionerna dyker upp i olika former inte minst i samband med de stora religiösa högtiderna. Får man fira lucia och är ”Den blomstertid” ett religiöst inslag som bör förbjudas?
Tyvärr blandas de olika religionerna samman under begrepp som ”religiösa inslag” eller ”indoktrinering av små barn”. Om det än är ren okunnighet, valtaktik eller ren feghet så vågar ingen från ledande politiskt håll försöka sig på att analysera och förklara skillnaderna mellan olika religioner och hur väl de samverkar med vår svenska värdegrund.
För några år sedan avslöjades emellertid att Socialdemokraterna hade inlett ett samarbete med ett antal muslimska grupper. Bland annat skulle Hamas erhålla en miljard varje år i ekonomiskt bistånd. Inte heller tycks man från svenskt politiskt håll tagit till sig det faktum att den muslimska lagen Sharia alltid av den rättrogne betraktas som överordnad den svenska gudlösa lagen.

Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar