Dagens Nyheter

7 nov. 2017

Från Nyhetsflödet den 7 november

Haltande omtolkning i antologi från Libris

- Stefan Swärd i en ledare i Världen idag -
 

"Att främja homosexualitet blev en viktig del av den sexliberala vågen. Vissa amerikanska aktörer gjorde frågan till en långsiktig satsning, genom att frikoppla kärlek och äktenskap från heteronormen. Att framställa homosexuella som förtryckta och offer blev en medveten strategi, i stället för att definiera frågan som en del av det sexliberala projektet. Att påverka den kristna kyrkan och teologin blev också en del av strategin.

Det har varit en extremt framgångsrik kampanj och homosexuell samlevnad är i dag helt accepterad i stora delar av västvärlden. När man nu får i sin hand en bok utgiven av förlaget Libris – med sin bas i frikyrkliga väckelserörelsen i Sverige – vars huvudbudskap är att evangelikala och så kallade bibeltroende kristna behöver tänka om i denna fråga och helt bejaka den utlevda homosexualiteten i en trogen relation, så inser man att kampanjen har varit framgångsrik.

Nu handlar det inte längre bara om teologiskt liberala kyrkor; nu handlar det om att påverka evangelikala och pingstkarismatiska kyrkor."


Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar