Dagens Nyheter

8 feb. 2018

Från Nyhetsflödet den 8 februari

Bibelord lockade Emily bort från homosexuell livsstil

- Världen idag -
Emily Thomes levde ett utsvävande liv som lesbisk. Men några verser i Bibeln skulle förändra allt. – Det handlar inte om huruvida man är homosexuell eller heterosexuell. Det handlar om ifall man är förlorad eller räddad, säger hon i ett videoklipp som har visats över två miljoner gånger. 

”Jag var 15 och jag började dejta en tjej som bodde en bit bort på min gata.” Så inleder Emily Thomes sin berättelse i den Facebookvideo där hon delar med sig av sitt liv. Hon berättar att det var första gången som hon dejtade någon och att det hela ledde till att hon blev tillsammans med tjejen.

Trots att hennes föräldrar ogillade förhållandet, fortsatte Emily sin lesbiska livsstil. Snart levde hon ett vilt liv och hade massor av relationer med kvinnor.

Att kombinera livsstilen med att vara kristen såg hon inget problem med.

”Kärlek är inte nödvändigtvis mellan en man och kvinna”, resonerade Emily.

”Var du en sann kristen så var du på min sida. Annars var du legalistisk och behövde läsa Bibeln på nytt för att förstå vad Gud verkligen är”, säger hon.

Bibelordet ”döm inte” var hennes ledstjärna.

”Att Gud är kärlek betydde att Gud var snäll och att han accepterade vad man själv tyckte var okej.”

Men saker skulle komma att förändras. När Emily hade börjat studera till sjuksköterska och förlovat sig med en kvinna som hade två barn blev hon inbjuden till en bibelstudiegrupp....


Läs mer HÄR

Se videon HÄR (på engelska)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar